Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΛΤΡΩΝΜετά τη συνέλευση των κατοίκων του Αγίου (δείτε εδώ), άλλη μια συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016, αυτή τη φορά στην τοπική κοινότητα Γιάλτρων παρουσία του προέδρου κου Γιάννη Μαραβέλη, των τοπικών συμβούλων κας Ταφραλή Μαρίνας και κου Μανώλη Χρήστου και της αντιδημάρχου Δ.Ε. Αιδηψού, κας Λουκατζίκου.

Οι κάτοικοι έβαλαν στο τραπέζι του διαλόγου αρκετά θέματα όπως την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου και την τσιμεντοποίηση ορισμένων τμημάτων αυτού, για τα οποία έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι, την καθαριότητα του χωριού και την πρόσληψη ενός οδοκαθαριστή, την αγροτική οδοποιία και τον καθαρισμό των χωματερών.

Όσον αφορά στα Μπάνια Γιάλτρων, οι κάτοικοι ζήτησαν να προετοιμαστεί η παραλία ενόψει καλοκαιριού, να τοποθετηθούν σκάλες και να επισκευαστούν οι ήδη υπάρχουσες για την εύκολη πρόσβαση των λουόμενων στην παραλία, καθώς και να τοποθετηθεί προστατευτικό κάγκελο κατά μήκος αυτής, να αποκατασταθεί η έλλειψη φωτισμού και, τέλος, να τοποθετηθεί η απαραίτητη σήμανση στη συμβολή του κεντρικού δρόμου των Μπάνιων και του δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ένταση υπήρξε όταν οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μιας και νιώθουν παραμελημένοι, κυρίως από προηγούμενες δημοτικές αρχές, σχετικά με το ελάχιστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Δήμος για τα Γιάλτρα σε σχέση με άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής.
Η αντιδήμαρχος, με την ψυχραιμία που την διακρίνει, προσπάθησε να κατευνάσει τους τόνους και να εξηγήσει στους πολίτες την υπάρχουσα κατάσταση και να αναλύσει τις δυνατότητες που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή προκειμένου να υλοποιηθούν τα αίτηματά τους.

Τελευταίο και πιο σημαντικό θέμα της τοπικής συνέλευσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από εκείνο της ποιότητας του νερού των Γιάλτρων.
Οι κάτοικοι αρχικά πρότειναν να αδειάσουν τη δεξαμενή που τροφοδοτεί το χωριό, να καθαριστεί και να πληρωθεί εκ νέου με καθαρό νερό, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα, πράγμα το οποίο συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα.
Από την πλευρά της η κα Λουκατζίκου πρότεινε να παρθούν δείγματα, να σταλούν στο χημείο για ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλότητα ή μη του νερού. Εφόσον το νερό κριθεί ακατάλληλο, συνέχισε η ίδια, πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
Τέλος, η κα Λουκατζίκου ανέφερε ότι, εάν, στη χειρότερη των περιπτώσεων, δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δηλαδή να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ποιότητας του νερού των Γιάλτρων, θα ήταν δίκαιο να μειωθούν ανάλογα τα δημοτικά τέλη.

Να σημειωθεί επίσης, ότι η αντιδήμαρχος αποδέχτηκε το αίτημα των κατοίκων για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, αλλά ζήτησε χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν πρώτα οι παραπάνω ενέργειες έτσι ώστε να υπάρχουν απτά στοιχεία κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου