Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 11 Μαΐου 2016, θα συζητηθεί η ένταξη της Αιδηψού στην Ένωση Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων - European Historic Thermal Towns Association (EHTTA).

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 2009 στις Βρυξέλλες και αναγνωρίσθηκε το 2010 από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή των Ιστορικών Λουτροπόλεων. Η Ένωση αποτελείται από λουτροπόλεις της Ευρώπης οι οποίες έχουν παράδοση στο θερμαλισμό και χαρακτηρίζονται από συμβολική αρχιτεκτονική κληρονομιά. Σκοπός της Ένωσης είναι η ενίσχυση της ιστορίας των λουτροπόλεων, η διατήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάπτυξη δημιουργικών και καινοτόμων πολιτικών προώθησης και ενίσχυσης.

Στην EHTTA ανήκουν μεταξύ άλλων γνωστές ευρωπαϊκές λουτροπόλεις όπως αυτές του Baden Baden στη Γερμανία, του Karlovy Vary στην Τσεχία, του Vichy στη Γαλλία και του Spa στο Βέλγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου