Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ.Ε. ΑΙΔΗΨΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓΙΟΥ



Έπειτα από σχόλια που έγιναν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την περίφραξη της πηγής ύδρευσης του Αγίου (δείτε εδώ), η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αιδηψού, κα Άννα Λουκατζίκου, απαντά σχετικά μέσω του EdipsosPost:

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, κάθε έργο υδροληψίας που εκτελείται και λειτουργεί χωρίς την σχετική άδεια είναι παράνομo και οι παραβάτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού το 2011 και το 2012 σύστησε τον κανονισμό ύδρευσης του δήμου, σύμφωνα με τον οποίο οποιαδήποτε σύνδεση πριν τη δεξαμενή ύδρευσης απαγορεύεται.

Στην γενική συνέλευση των κατοίκων και φορέων του Άγιου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2016 σύμφωνα με το άρθρο 85 του Ν 3852/2010, οι κάτοικοι κατήγγειλαν την ύπαρξη παρανόμων παροχών από τη πηγή ύδρευσης του χωριού στο πλατανόδασος και απαίτησαν άμεσα την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Στις 23 Μαΐου ημέρα Δευτέρα έγινε αυτοψία στην πηγή και διαπιστώθηκαν όντως παράνομες συνδέσεις.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στη συγκεκριμένη πηγή, η οποία αποτελεί την κύρια πηγή ύδρευσης για το χωριό Άγιος είναι οι εξής:

1) Επισκευή της υπάρχουσας εγκατάστασης (τοποθέτηση σίτας, λουκέτων στο φρεάτιο).

2) Απομάκρυνση παράνομων συνδέσεων

3) Περίφραξη περιμετρικά της πηγής για λόγους προστασίας αυτής από παράνομους καταπατητές-υδρολήπτες. Σε επόμενη παράνομη υδροληψία θα ζητηθούν και ποινικές ευθύνες.
Επειδή κάθε χρήση νερού θα πρέπει να αποβλέπει στη βιώσιμη και ισόρροπη ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών και η διασφάλιση της είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε αντιδημάρχου, αυτή τη στάση θα τηρήσω σε όλη τη δημοτική ενότητα ευθύνης μου.

Προσωπικά εκπλήσσομαι με την μονόπλευρη περιβαλλοντική ευαισθησία κάποιων, που από τη μια προστατεύουν το πλατανόδασος και από την άλλη αυθαιρετούν στην κύρια πηγή ύδρευσης του χωριού με παράνομη υδροληψία.
«Το Τερατούργημα» της περίφραξης της πηγής, όπως αναφέρουν, είναι το ίδιο με αυτό που λίγα μέτρα πιο κάτω περιφράσσουν το γεωδαιτικό τους θόλο…
Η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αιδηψού 

Λουκατζίκου Άννα-Αλεξάνδρα

29/05/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου