Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ



Από το Επιμελητήριο Ευβοίας λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Εύβοια οι Ρώσοι tour operators που φιλοξενήθηκαν από το Επιμελητήριο Εύβοιας καταθέτοντας την πολύ θετική εικόνα που αποκόμισαν κατά την επίσκεψή τους στο νησί αλλά και την πρόθεση τους να προωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα τουριστικά πακέτα του. Οι εν λόγω επαγγελματίες του τουρισμού περιηγήθηκαν στην Εύβοια το διάστημα 16 - 18 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο πρόσκλησης τους από το Επιμελητήριο και σε συνέχεια αποτελεσμάτων της συμμετοχής του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα. Η περιοδεία των tour operators, υλοποιούμενη σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα καταγράφεται ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ρώσων με τους επαγγελματίες του χώρου να αναφέρουν αύξηση της ζήτησης από 30% έως και πάνω από 80%, οργανωμένη άρτια από τις κυρίες Βασιλική Ρόγκα και Μάχη Κολούτσου, Μέλη του ΔΣ - υπεύθυνες τουριστικής προβολής, πρόβαλε σε αυτούς τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα μέσα από κάθε μορφή τουρισμού που μπορεί να προσφέρει, κυρίως του ιστιοπλοϊκού, του θρησκευτικού και του ιαματικού. Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν κυρίως στην περιοχή της Χαλκίδας της Λίμνης, της Αιδηψού, της Λιχάδας, του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και της Ερέτριας.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάδειξη της Εύβοιας στη συνείδηση των επισκεπτών ως ένας τουριστικός προορισμός, ο οποίος προσφέρει εντυπωσιακές αντιθέσεις, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ποικιλία δραστηριοτήτων ενώ παράλληλα παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον και εξαιρετικό φυσικό κάλος, ώστε αυτοί να αποτελέσουν ιδανικά δίκτυα σύναψης συνεργασιών. Επίσης το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο να καταστήσει την Β. Εύβοια, λόγω των ιαματικών πηγών και χειμερινό προορισμό, παρατείνοντας έτσι την τουριστική σεζόν. Για το λόγο αυτό εκτός της περιήγησης οργανώθηκαν κατ΄ ίδιαν συναντήσεις με ξενοδόχους, τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες του χώρου στην Αιδηψό.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Λιονάκης και το ΔΣ ευελπιστώντας στα μέγιστα των αποτελεσμάτων της πρωτοβουλίας ευχαριστούν όλους τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της. Ιδιαίτερα:

Την κα Aliona Samoylenko εκπρόσωπο τουριστικών γραφείων της Ρωσίας για την συνεργασία της. Τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας κο Τάκη Αποστολόπουλο και το ΔΣ για την συμμετοχή του Ομίλου στην υποδοχή. Τον Πρόεδρο της ΟΛΝΕ ΑΕ Χαλκίδας κο Αθ. Τσέργα. Τον κο Σταύρο Αλωνιάτη για την παραχώρηση σκαφών και πληρωμάτων που συνέβαλαν σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης και ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας για την άψογη ξενάγηση στον Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής και την λειτουργία παράκλησης στον Ι. Ν. του Αγίου Ιωάννη Ρώσου. Την εταιρεία CAR N MOTION για την οδική μεταφορά. Τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας κο Μιλτ. Χέλμη και τα Ξενοδοχεία Lucy, Negreponte Resort και Thermae Sylla Spa Wellness για την προσφορά της διαμονής. Το Ellymnion Resort και το Marlbe Villas Resort για την προσφορά γευμάτων. Την Πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζ. Διαμερ. και Studio Β. Εύβοιας και της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Εύβοιας κα Όλγα Βογιατζή για την συνδρομή της στην περιήγηση. Το Δήμο Ελλυμνίων για την άμεση ανταπόκριση του. Την ΕΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΤ ΧΑΛΚΙΔΑΣ για την εξαίσια ξενάγηση και παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου