Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Η ΑΙΔΗΨΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ HELLAS RALLY RAID

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα γίνει το Hellas Rally Raid από τις 8 έως 16 Μαΐου 2016 στην περιοχή της Β.Εύβοιας με παρά πολλές συμμετοχές, που ανάμεσα τους θα είναι οδηγοί και πρωταθλητές της παγκόσμιας σκηνής !

Πίσω στην ιστορία

Το 2011 πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό της Β.Εύβοιας ο πρώτος διεθνής αγώνας Rally Raid στην Ελλάδα. 800 χλμ σε 3 ημέρες και 120 αγωνιζόμενοι με τις πρώτες διεθνείς συμμετοχές να κάνουν την εμφάνισή τους σε ελληνικό έδαφος σε ένα 100% ελληνικό Rally Raid.

Το Hellas Rally Raid απο τότε μεγάλωσε, καθιερώθηκε στην διεθνή κοινή γνώμη και άνθισε στα χώματα της Στερεάς Ελλάδας με κέντρο μέχρι και το 2015 την Ναύπακτο.

Η φετινή χρονιά το βρίσκει να επιστρέφει στα “πάτρια εδάφη” καλύτερο από ποτέ.

6 ημέρες αγώνα
2000 αγωνιστικά χλμ
Κορυφαίες ομάδες από 15 χώρες
Αδειοδοτημένο από την Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας.

Και πάλι η Αιδηψός θα αποτελέσει το κέντρο του με 4 αγωνιστικές ημέρες στην Εύβοια και 2 στην Στερεά Ελλάδα.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα αγωνιστούν στα ελληνικά χώματα, ο Κος Νο2 του φετινού Dakar Stefan Svitko, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rally Raid, Matthias Walkner, ο ζωντανός θρύλος Heinz Kinigadner και πολλοί άλλοι σημαντικοί αθλητές του παγκόσμιου στερεώματος των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Η διοργανώτρια Λέσχη ΑΛΑΜΜ πέτυχε και φέτος να συγκεντρώσει τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνα του είδους επί Ευρωπαϊκού εδάφους παρά την έλλειψη συμμετοχών στην κατηγορία αυτοκινήτων, εξαιτίας της αδυναμίας της ΟΜΑΕ – Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να θεσμοθετήσει το σπόρ επί 2 συναπτά έτη.

Η προσπάθεια τεράστια σε διοργανωτικό επίπεδο με παραπάνω από 60 ανθρώπους να εργάζονται πυρετωδώς και περισσότερα από 7500χλμ να έχουν διανυθεί προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ωραιότερες και ασφαλέστερες διαδρομές για τους συμμετέχοντες.

Στην προσπάθεια μας αρωγοί στάθηκαν ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέχοντας υποστήριξη, η ΑΜΟΤΟΕ που μας έχει αγκαλιάσει με την εμπιστοσύνη της ενώ οι υποστηρικτές του αγώνα παρέχουν βοήθεια στο εγχείρημα μέσα σε δύσκολους καιρούς.

Έτσι για 8 ημέρες, διοργάνωση και αγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν με τα φτερά του Redbull, τα καύσιμα της ΕΚΟracing, τα λιπαντικά Spectro Περκο Α.Ε, τα ελαστικά της Golden Tyres, την Honda – Σαρακάκης ΑΕΒΕ, τα προϊόντα της Touratech Hellas – Makan.

To όλο γεγονός τελείται υπο την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Οικονομίας – Ανάπτυξης και Τουρισμού τους οποίους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και υποστήριξη.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους από κοντά στις 9 Μαΐου στην τελετή έναρξης στο λιμάνι της Αιδηψού.


πηγή www.bikerspirit.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου