Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ




Σε συνέχεια της ανάρτησής μας σχετικά με την καταγγελία – αίτηση για τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αιδηψού όπου, μεταξύ άλλων, γινόταν λόγος για απουσία υπευθύνου παρακολούθησης αλλά και συντήρησης (δείτε εδώ), παραθέτουμε παρακάτω την Έκθεση Αυτοψίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία φέρει τις υπογραφές της κας Περσεφόνης Ιωαννίδου, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονoμίας, και της κας Μέντου Δήμητρας, Υπάλληλος, κατά τον έλεγχο του ΒΙΟ.ΚΑ που πραγματοποιήθηκε στις 21.03.2016, παρουσία του Αντιδημάρχου κου Ζουπανιώτη Δημήτριου, παρατηρήθηκαν τα εξής:

  • Η μηχανική διάταξη για την πάχυνση και την αφυδάτωση της λυματολάσπης βρίσκεται αχρησιμοποίητη για μακρό χρονικό διάστημα.
  • Έξω από τον οικίσκο υπήρχε επί του τσιμεντένιου δαπέδου του περιβάλλοντος χώρου μικρή ποσότητα ιλύος, πράγμα που αποτελεί παράβαση. 
  • Δεν υπήρχαν παραστατικά διακίνησης της λάσπης προς το ΧΥΤΑ ή άλλον αποδέκτη.
  • Δεν υπήρχε η άδεια διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.
  • Δεν υπήρχαν στο χώρο τα απαραίτητα αρχεία δειγματοληψιών, χημικών αναλύσεων, καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν στην εξυπηρέτηση πληθυσμού, τις παροχές, τα φορτία εισόδου-εξόδου κ.λπ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, του οποίου την παραλαβή υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Αιδηψού, ο Δήμος θα έπρεπε να απαντήσει και να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα εντός 5 ημερών. Τελικά τι έκανε ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού; Απάντησε; Αν ναι, ποια ακριβώς ήταν η απάντησή του; Ή μήπως αγνόησε για ακόμα μια φορά την Αιδηψό και τους πολίτες της όπως έκανε και στο χθεσινό ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο;










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου