Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ



Συνέντευξη με θέμα το αποχετευτικό της Αιδηψού παραχώρησε σήμερα το πρωί, 16 Μαρτίου 2016, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζουπανιώτης στο Ράδιο Ιστιαία και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές».

Ο κ. Ζουπανιώτης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε στο αποχετευτικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα δήλωσε «Έχει αποκατασταθεί η αυτόματη λειτουργία του αντλιοστασίου, χρειάζονται και κάποιες άλλες επεμβάσεις για να αποκατασταθεί πλήρως, διότι και πριν την αποκατάσταση της ζημιάς δεν λειτουργούσε σε καλή κατάσταση το αντλιοστάσιο. Υπήρχαν οι δύο αντλίες που ήταν εκτός λειτουργίας, μόνο με μια αντλία λειτουργούσε. Αυτή λοιπόν η αντλία έχει αποκατασταθεί. Έχει αποκατασταθεί και ο τρύπιος αγωγός της δεύτερης αντλίας και μόλις γίνουν και τα ηλεκτρολογικά της δεύτερης αντλίας, που έχουν και αυτά υποστεί κάποια βλάβη, θα μπορεί να λειτουργήσει και δεύτερη εναλλακτική». Επίσης επεσήμανε ότι έγιναν και εργασίες στο σύστημα εκτός της πόλης και πως και εκεί έχουν έρθει σε λειτουργία 2 αντλίες ενώ πρώτα λειτουργούσε μόνο η μία.
Όσον αφορά στο χρόνο αποκατάστασης της βλάβης ο κ. Ζουπανιώτης τόνισε «Εμείς είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία και πριν, πριν τη βλάβη αλλά μας έσκασε στα χέρια. Είχαμε ξεκινήσει να αντικαταστήσουμε και να επιδιορθώσουμε και γι' αυτό είχαμε τα υλικά εδώ, δηλ. είχαμε παραγγείλει όλα τα υλικά και μπορέσαμε να τα έχουμε άμεσα ώστε να προβούμε στην επιδιόρθωση της βλάβης. Αν δεν είχαμε παραγγείλει τα υλικά, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει γρήγορα την επιδιόρθωση». Να σημειωθεί ότι η βλάβη, σύμφωνα με τον κ. Ζουπανιώτη, αποκαταστάθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.

Σχετικά με την ανάληψη της συντήρησης από εργολάβο ανέφερε «Η προηγούμενη εταιρεία δεν αναλάμβανε τη συντήρηση του βιολογικού, διότι φοβόταν την κατάσταση στην οποία ήταν ο βιολογικός. Εμείς λοιπόν έχουμε κάνει ήδη αρκετές επεμβάσεις και το έχουμε φέρει σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ό,τι ήταν. Δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η επέμβαση, θα γίνουν και άλλες επεμβάσεις ώστε να είναι ο βιολογικός σε καλή κατάσταση και να μπορέσει κάποια εταιρεία να τον πάρει και να τον λειτουργήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου