Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ;





Εκπρόσωποι της υπό ίδρυση εταιρείας Αναπτυξιακή Αιδηψού Α.Ε., κατά τη συνάντηση που είχαν στις 22.01.2016 με το νομικό σύμβουλο του Δήμου και τη Δήμαρχο στα γραφεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, κατέθεσαν πρόταση για την ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας με τη συμμετοχή του Δήμου (δείτε εδώ).

Σκοπός της εταιρείας Αναπτυξιακή Αιδηψού Α.Ε. και, κατ’ επέκταση, της πρότασης που κατατέθηκε είναι η από κοινού με το Δήμο ανάπλαση και εκμετάλλευση της δημοτικής πλαζ, του Καζίνο και των εκατέρωθεν αυτών παραλιών.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης αποφασίστηκε ομόφωνα, ύστερα από πρόταση του νομικού συμβούλου, το θέμα, δηλαδή η ίδρυση της εταιρείας με συμμετοχή του Δήμου, να έρθει προς συζήτηση σε δημοτικό συμβούλιο ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να ενημερωθούν επί του θέματος και παράλληλα να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα ή απορίες από τους νομικούς συμβούλους, τόσο της εταιρείας Αναπτυξιακή Aιδηψού Α.Ε. όσο και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Έκτοτε όμως, αν και έγιναν αρκετά δημοτικά συμβούλια, το θέμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση σε κάποιο από αυτά. Ο καιρός περνάει και η τουριστική περίοδος πλησιάζει, όπως πλησιάζει και ο κίνδυνος η εικόνα της λουτρόπολης -σε εκείνο το σημείο- να είναι για άλλη μια χρονιά απογοητευτική και ντροπιαστική.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η αξιοποίηση της περιοχής και των ιαματικών νερών είναι αναγκαία καθώς θα δώσει μεγάλη ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του τόπου.

Άραγε, για ποιο λόγο δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο; Δεν επιθυμούν κάποιοι την ίδρυση της εταιρείας, την ανάπτυξη της πλαζ και της ευρύτερης περιοχής και κωλυσιεργούν σκοπίμως; Ή μήπως πιστεύουν ότι ο Δήμος μπορεί να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την αξιοποίηση της πλαζ; Αν ναι, γιατί δεν το κάνει;

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο νομικό σύμβουλο που εξετάζει το φάκελο, τότε ευχή όλων είναι να επισπεύσει τη μέλετη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου