Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ - ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ






Από τον αναγνώστη μας κ. Χρήστο Χρήστου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Η πρωτεύουσα, συντηρεί, φροντίζει και καμαρώνει για τα κομψά νεοκλασικά δημιουργήματα του Γερμανού αρχιτέκτονα ΕΡΝΕΣΤΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ κάποια εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε χώρους φύλαξης και έκθεσης στοιχείων και ιστορίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δηλαδή μουσεία.

Εδώ στην Λουτρόπολη της Αιδηψού, το κομψό νεοκλασικό κτίσμα του ίδιου αρχιτέκτονα ΕΡΝΕΣΤΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ, το δημοτικό υδροθεραπευτήριο, δαρμένο από την αδιαφορία των δημοτικών αρχών, του παρελθόντος του, παρόντος και σίγουρα του μέλλοντος, υπομένει καρτερικά το μαρτύριο της φθοράς του χρόνου δεμένο με την φθορά της Αιδηψού που κι' αυτή χωρίς να είναι δημιούργημα του ΤΣΙΛΕΡ καταρρέει όχι μόνον από την αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών – Αρχόντων, αλλά και από παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος των εδώ δραστηριοποιούμενων επιχειρηματιών.

Δεν λέω το ΚΑΣΤΑΛΛΙΑ μετά το ποσό των 2,000,000 ευρώ που εξοικονομήθηκαν σύντομα θα αρχίσει η αποκατάστασή του μετατρέποντάς το σε πολυτελές ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο κλπ, κλπ σύμφωνα πάντα με τις εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής.

Ας γίνει λοιπόν η αρχή έστω από εκεί ! ! !

Οι Δημοτικές αρχές – Δημοτικοί Άρχοντες – από ανέκαθεν μέχρις και των ημερών μας μέτραγαν και μετράνε μόνο το πουγκί που γέμιζε από τα έσοδα της πόλης μα για την ανάδειξη της πόλης, τις ομορφιές της, την ιστορία της, τα όποια μνημεία της, μένανε, μένουνε και θα μένουνε Μουγκοί,
Η πόλης μας ζεί και ακόμη προσφέρει και εισφέρει.

Ευελπιστώ να μην φτάσουμε στο σημείο να φωνάξουμε «Η Πόλις Εάλω»
Μπορούμε όμως να φωνάξουμε «Η Πόλις εν εγκαταλείψει»


Παλιό υδροθεραπευτήριο (Η εγγραφή είναι στο internet)
Το υδροθεραπευτήριο που έκανε την Αιδηψό γνωστή σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι ένα στολίδι που μπορείς να επισκεφθείς τους εξωτερικούς χώρους με την βλάστηση και το συντριβάνι αλλά (όχι το εσωτερικό στο οποίο γίνονται προσπάθειες να αναστηλωθεί και να καταστεί επισκέψιμο)
= ** Αυτή η αναφορά είναι παντελώς ψευδής το κτίριο βρίσκεται σε πλήρη
εγκατάλειψη από χρόνων**

Χρήστος Χρήστου / Γρέτσικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου