Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΙΤΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιστιαίας - Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε:


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας- Αιδηψού

Αίτημα για την ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου: «Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το βρεφικό τμήμα του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ιστιαίας χωρίς να μείνει κανένα βρέφος εκτός του Σταθμού»

Αιτούμαστε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως πληροφορούμαστε θα διεξαχθεί έως τις 20 Σεπτέμβρη, να τεθεί ως 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του Βρεφικού Τμήματος του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ιστιαίας.

Όπως γνωρίζετε, στις 6/9/2018 και έπειτα από 3 μέρες από την πανελλαδική έναρξη των παιδικών σταθμών, δημοσιεύτηκε απόφαση του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού για αναστολή λειτουργίας του βρεφικού τμήματος. Μια απόφαση ειλημμένη από τις 28/8/2018 χωρίς να υπάρχει καμιά πρωτύτερη ενημέρωση.

Έπειτα από παρέμβαση γονέων, που έκπληκτοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της αναστολής λειτουργίας του βρεφικού τμήματος, και του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου που έχει την ευθύνη για της λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, δόθηκε στη δημοσιότητα η εν λόγω απόφαση και η οποία αιτιολογεί την αναστολή λειτουργίας. Οι λόγοι αφορούν τη μη εξασφάλιση κατάλληλου χώρου για την παιδαγωγική διαδικασία όπως και τη μη εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού. Αυτή η εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό έχουν κατατεθεί 31 αιτήσεις για βρέφη εκ των οποίων, πιθανόν να γίνουν δεκτές μόνο οι 12, εφόσον κάποια στιγμή λειτουργήσει το βρεφικό τμήμα, το οποίο δεν προσδιορίζεται εάν και πότε θα γίνει.

Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που αποκλείει από την προσχολική αγωγή δεκάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους γονείς που βρίσκονται σε αδιέξοδο ώστε να ανταποκριθούν στις εργασίες τους.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις, δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα που να εξασφαλίζουν την άμεση έναρξη του βρεφικού τμήματος του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, την κάλυψη όλων των των αιτήσεων που έχουν γίνει στο βρεφικό και νηπιακό τμήμα.



Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιστιαίας- Αιδηψού

Καμαράτος Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου