Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ





Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, προτίθενται να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, με συνολική διάρκεια φοίτησης 2 εκπαιδευτικά έτη. Απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να λάβουν τίτλο ισότιμου του Γυμνασίου. Το πρόγραμμα σπουδών θα διαφέρει σημαντικά από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης, έχοντας πιο ευέλικτο περιεχόμενο και προσαρμοσμένη διδακτική μεθοδολογία και αξιολόγηση (μόνο 8 μαθήματα, απουσία βιβλίων και εξετάσεων), προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευόμενων και τα μαθήματα θα διεξάγονται απογευματινές ώρες.
Στόχοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας και τέλος η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Επίσης, υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β’ 2281/15.06.2018 για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που θα έχει ισχύ από 01/11/2018, οι δικαιούχοι ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου, είτε να εγγραφούν σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας προκειμένου να μη διακοπεί η εισοδηματική τους ενίσχυση.
Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται καθημερινά στο Κέντρο Κοινότητας (Εργατικές Κατοικίες Ιστιαίας, τηλ.: 22260 56077, 22260 53012) από τις 9:00 έως τις 14:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους φωτοτυπία της ταυτότητάς τους και ΑΜΚΑ.

Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου