Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ»

Ομιλία με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός και απασχόληση εφήβων στον ελεύθερο χρόνο τους» και ομιλητή το Γεώργιο 
Μόσχο, επικεφαλής του τμήματος για τα δικαιώματα του παιδιού στο Συνήγορο του Πολίτη, διοργανώνει το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.00, στη δημοτική βιβλιοθήκη Λ.Αιδηψού ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λ. Αιδηψού.


Ο Γεώργιος Μόσχος σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και Εγκληματολογία (M.Phil) στο Λονδίνο. Έλαβε εκπαίδευση στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, νεανικής απασχόλησης, αυτοεπίγνωσης και παιδικού θεάτρου. Από το 1984 εργάζεται στην Ελλάδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων, τη χειραφέτηση των νέων και την επανένταξη, καθώς και την έκφραση των παιδιών μέσω του θεάτρου. Είναι συν-ιδρυτής της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων). Διαθέτει εκτενή εμπειρία από τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δίκτυα. 


Το 2003 ορίστηκε ως ο πρώτος Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» και επανατοποθετήθηκε άλλες δύο φορές στην ίδια θέση. Το 2006 εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Συνηγόρων για τα Παιδιά. Έχει συνεργαστεί στην έκδοση βιβλίων και τη δημοσίευση άρθρων με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού και των νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου