Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ.ΚΑ ΑΙΔΗΨΟΥ





Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Εργαζόμενοι/νες, επαγγελματίες, κάτοικοι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός παιχνιδιού δηλώσεων και αντιδηλώσεων στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων μεταξύ της σημερινής Διοίκησης του Δήμου με τη Δήμαρχο κα Ευσταθίου και της παράταξης του περιφερειακού συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου κου Κοτζιά με αφορμή το σημαντικό θέμα του ΒΙΟΚΑ.

Ο ΒΙΟΚΑ έκλεισε ως ακατάλληλος λόγω εγκαταστάσεων και έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα σήμερα το βασικό θέμα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων να είναι στον αέρα. Για την κατάσταση αυτή, είναι διαχρονική η ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των Δημάρχων και Περιφερειαρχών που στηρίζουν αυτή τη πολιτική.

Βεβαίως είναι ένα μεγάλο ζήτημα, για το οποίο έχουν ευθύνη η τωρινή Διοίκηση του Δήμου αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές των προηγούμενων χρόνων, έχει ευθύνη η περιφέρεια και γενικότερα οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική της σημερινής Διοίκησης και των προηγούμενων. Δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο την περιοχή μας. Το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο και ο τρόπος διαχείρισης τους ακολουθεί την πολιτική των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ ΝΔ σήμερα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παλιότερα, συνολικά τις επιταγές της ΕΕ. Το βασικό ζήτημα αφορά το γεγονός ότι η διαχείριση των αποβλήτων γίνεται με σκοπό το κέρδος. Κριτήριο πρέπει να είναι η διαχείριση τους με σκοπό την βελτίωση των όρων ζωής και υγείας του λαού, την προστασία του περιβάλλοντος, την σωστή και ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

....και επειδή πολύς λόγος γίνεται για το ποιος έχει την ευθύνη, ότι το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο, να βρεθούν οι υπαίτιοι, εμείς το λέμε καθαρά:

Βεβαίως να βρεθούν και να αποδοθούν ευθύνες, το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, αλλά να φτάσει πραγματικά στους υπεύθυνους. Έχουμε συγκεντρώσει πείρα, συνολικά, από τέτοιες διαδικασίες στην κοινωνία μας, από τις εξεταστικές επιτροπές που στήθηκαν κατά καιρούς από τις αστικές κυβερνήσεις, που το μαχαίρι έφτασε τελικά στο κόκκαλο της εργατικής τάξης, το μάρμαρο το πλήρωσαν πάλι οι εργαζόμενοι με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, με μετακύλιση του κόστους στις πλάτες των εργαζομένων.

Τώρα να παρθούν μέτρα με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα αποτελέσει σημαντικότατο πρόβλημα για όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του ΒΙΟΚΑ ώστε άμεσα να επαναλειτουργήσει 
  • Άμεση πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης για τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ 
  • Προσωρινά μέτρα για την συλλογή και την διάθεση των λυμάτων, αποκλειστικά με ευθύνη του δήμου για όσο διάστημα απαιτείται μέχρι την αποκατάσταση του ΒΙΟΚΑ 
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων, των κατοίκων για την μεταφορά λυμάτων 

Καλούμε το λαό της περιοχής:

  • Με κινητοποιήσεις να βρεθεί μπροστά στον αγώνα το επόμενο διάστημα, να διεκδικήσει την άμεση επαναλειτουργία του ΒΙΟΚΑ 
  • Να καταδικάσει στις ερχόμενες εκλογές την πολιτική που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής και της υγείας του λαού, τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική που βλέπει την διαχείριση των αποβλήτων ως πεδίο κερδοφορίας 
  • Να στηρίξει παντού τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, στην ευρωβουλή, την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και στην Περιφέρεια, την μόνη δύναμη που βρίσκεται στο πλευρό του λαού και των συμφερόντων του, που διεκδικεί και οργανώνει τον αγώνα. 


Θανάσης Καμαράτος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Ιστιαίας - Αιδηψού
με τη Λαϊκή Συσπείρωση
19.3.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου