Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ




Την τελευταία μέρα του φθινοπώρου, μιας και την 1η Δεκεμβρίου μπαίνει επίσημα ο χειμώνας, διάλεξε ο χιονιάς να επισκεφθεί την περιοχή μας. 

Οι φωτογραφίες είναι από την Γουργουβίτσα και τη Λιχάδα.









Για να νικήσετε το κρύο, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές:

Αποφύγετε να φοράτε βαμβακερά ρούχα αφού το βαμβάκι, σε περίπτωση που βραχεί, αργεί να στεγνώσει και κρατάει την υγρασία. Προτιμήστε τα μάλλινα ή συνθετικά ρούχα.

Αποφύγετε το αλκοόλ διότι λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του διαστέλλονται τα αγγεία του σώματός μας με αποτέλεσμα να αποβάλλεται η θερμοκρασία και να κρυώνουμε περισσότερο.

Καταναλώστε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες όπως πουλερικά, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι και ψωμί επειδή κατά την πέψη των συγκεκριμένων τροφών παράγεται περισσότερη θερμότητα.

Αναπνέετε από το μύτη, όχι από το στόμα καθώς τα ιγμόρεια και η μύτη θερμαίνουν τον αέρα που φθάνει στους πνεύμονες με αποτέλεσμα να νιώθετε ζεστασιά.


Τέλος, μην ξεχάσετε τα κατοικίδιά σας και τα αδέσποτα ζωάκια!

- Φροντίστε να έχουν ένα σπιτάκι ή χώρο που προστατεύεται από το κρύο, τη βροχή και τον αέρα. Ιδανικά, ο χώρος στον οποίο θα κοιμάται το ζωάκι σας θα πρέπει να απέχει από το έδαφος τουλάχιστον 10 εκατοστά.

- Δώστε τους περισσότερη τροφή! Όταν κάνει κρύο, το κατοικίδιό μας καταναλώνει περισσότερες θερμίδες για να μπορέσει να κρατηθεί στη φυσιολογική του θερμοκρασία. Γι’ αυτό προτιμήστε, εκτός από μεγαλύτερη ποσότητα τροφής, να τους δώσετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά και πρωτεΐνες.

- Προσέξτε το νερό τους! Βεβαιωθείτε ότι έχουν άφθονο νερό διότι η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υποθερμία. Επίσης, προτιμήστε τα πλαστικά μπολ και όχι τα μεταλλικά διότι, στα μεταλλικά, ενδέχεται να κολλήσει η γλώσσα τους.


Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τους φίλους και αναγνώστες μας Κώστα & Αντώνη Κατσαντώνη και Κατερίνα Γκελαμέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου