Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΑπό το γραφείο της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού υπό την προεδρεία της Δημάρχου κας Λίνας Ευσταθίου, με μοναδικό θέμα τον επαναπροσδιορισμό των δημοτικών τελών.

Με γνώμονα την Κοινωνική Ευαισθησία και την ανάγκη αποκατάστασης χρόνιων αδικιών, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο προσεχές Δ.Σ. την κατάργηση καταβολής τελών από ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και την μείωση των τελών σε ΑμΕΑ με μικρότερο βαθμό αναπηρίας, καθώς και σε πολύτεκνες οικογένειες. Το ακριβές απόσπασμα της Εισήγησης έχει ως εξής:

«Kατόπιν αιτημάτων πολιτών του Δήμου μας που έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία μας και σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ.3 του αρθ.202 του Ν.3463/2006 προτείνεται η μείωση των Δημοτικών τελών σε ΑμΕΑ, Πολυτέκνους κ.λ.π. όπως παρακάτω:

  1. Για ΑμΕΑ, ή οικογένεια που υπάρχει ΑμΕΑ, με ποσοστό αναπηρίας πιστοποιημένο από ΚΕΠΑ άνω του 80% πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη.
  2. Για ΑμΕΑ, ή οικογένεια που υπάρχει ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67-80% και ετήσιο εισόδημα έως 10.000,00 € μείωση 50% των δημοτικών τελών στην κύρια κατοικία.
  3. Για πολύτεκνους με τέσσερα παιδιά και άνω και ετήσιο εισόδημα έως 10.000,00 € μείωση των δημοτικών τελών 20%.»
Στην ίδια εισήγηση προτείνεται και η αποκατάσταση αδικιών σε Δ.Δ. όπως για παράδειγμα στον οικισμό των Γιάλτρων σε ότι αφορά την καταβολή τελών ύδρευσης.

Η Εισήγηση θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης 30/11/2016, προκειμένου να εγκριθεί και να τεθεί σε άμεση εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου