Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΗΛΙΑ ΠΕΤΣΗ ΣΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε στα Καμένα Βούρλα, το διήμερο Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, το ετήσιο τακτικό της συνέδριο, εν όψει και του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο.

Το συνέδριο παρακολούθησε και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νέα Πορεία, κος Ηλίας Πετσής, ο οποίος σε ομιλία του σχετικά με τις προτάσεις της θεματικής για την Τουριστική Ανάπτυξη ανέφερε μεταξύ άλλων:

Οι πολιτικές στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να είναι προϊόν Εθνικού, Περιφερειακού και Διαδημοτικού σχεδιασμού.

Το περιβάλλον της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης που υπάρχει στη χώρα πρέπει να μας κάνει στοχευμένους, άμεσους και αποτελεσματικούς έτσι ώστε να μην χαθούμε στη μετάφραση των μεγάλων και ανέφικτων οραμάτων.

Η θεματική της Τουριστικής Ανάπτυξης είναι η μόνη στην οποία η διαρθρωμένη πολιτεία, δια του Κεντρικού Κράτους, του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης πρέπει να προσαρμοστούν,σχεδιάζοντας και δρώντας με όρους αγοράς μιας και αυτή διαμορφώνει τις συνθήκες και χειραγωγεί τη ζήτηση του τουριστικού προϊόντος.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τα δυο από τα μνημεία UNESCO της χώρας (Δελφοί και η Μόνη Οσίου Λουκά) πρέπει να αποκτήσει μέσα από τις συνέργειες των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης, τρεις Πύλες Εισόδου σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Φωκίδα έτσι ώστε να δημιουργήσει συνθήκες ένταξης της στις διαδρομές κρουαζιέρας,μορφή τουρισμού με υψηλές προσδοκίες και ιδιαίτερες προοπτικές.

Οφείλουμε να αναπτύξουμε όλες τις συνεργασίες εκείνες, με τον θεσμό της Περιφέρειας όπου επιτελείται εξαιρετικό έργο με στοχευμένες δράσεις, ώστε να βάλουμε την Στερεά τον κοινό μας τόπο στο χάρτη του Παγκόσμιου Τουρισμού.

Με κοινό βηματισμό και χωρίς καμιάς μορφής ανταγωνισμό θα φέρουμε αποτελέσματα για τον Τουρισμό και πολλαπλασιαστικά οφέλη στους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου