Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΩΡΑΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ…



«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» είναι η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκου Τόσκα στην ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου για την ελλιπή αστυνόμευση στην Εύβοια, που θα προκαλέσει η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υπουργός δεν απαντάει σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα του βουλευτή για την κατάργηση της Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας και την υποβάθμιση των Αστυνομικών Τμημάτων Νέας Αρτάκης και Αιδηψού σε Αστυνομικούς Σταθμούς, όπως και για τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών που καταργούνται ή συγχωνεύονται, καθώς και για το προσωπικό που θα μετακινηθεί.

Το μόνο που επικαλείται ο κ. Τόσκας ως αντιστάθμισμα για τις καταργήσεις και τις υποβαθμίσεις των Αστυνομικών Τμημάτων είναι ότι: «για την κάλυψη των πιο απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας διαθέτει μία (1) Κινητή Αστυνομική Μονάδα για την οποία έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων».

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι μία μονάδα, που θα στελεχώνεται με τέσσερα μόνο άτομα και θα έχει στη διάθεσή της ένα όχημα θα μπορεί να περιπολεί σε καθημερινή βάση έναν Νομό με συνολική ακτίνα δικτύου 300 περίπου χλμ. Ανά ημέρα, δηλαδή, θα πρέπει να καλύπτουν από Χαλκίδα μέχρι Άγιο Γεώργιο Λιχάδας 134,89 χλμ και από Χαλκίδα μέχρι Καφηρέα 158,94 χλμ χωρίς, βέβαια, να συνυπολογίζουμε τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των χωριών και των παραλιακών – τουριστικών περιοχών προς τον κεντρικό οδικό άξονα της Εύβοιας.

Ωραία αστυνόμευση…


Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου