Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ



Από το γραφείο της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 90 εκθετών, αλλά και έντονη παρουσία hosted buyers από 9 χώρες, διοργανώθηκε στην Ναύπακτο (από 14 έως και 17 Οκτωβρίου) η Nostos Greek Alternative Tourism Expo, η πρώτη τουριστική έκθεση στην Ελλάδα με κύριο αντικείμενο τον εναλλακτικό τουρισμό. Διοργανωτής της ο Δήμος Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και στους εκθέτες περιελήφθησαν περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού τουρισμού.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, οι εισηγήσεις των ομιλητών στράφηκαν κυρίως προς την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με προσδοκώμενο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην Έκθεση παρευρέθη η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού και πρόεδρος του ΔΙΑΜ (Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας) κα. Λίνα Ευσταθίου, εκπροσωπώντας το ΔΙΑΜ και τον Δήμο της. Να σημειωθεί ότι τα επτά μέλη του ΔΙΑΜ είναι οι Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού, Λαμιέων, Δελφών, Τρικκαίων, Μακρακώμης, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου και Σοφάδων, ενώ έδρα του Δικτύου είναι η Αιδηψός, ως ο αρχαιότερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης.

Η κα. Ευσταθίου μεταξύ άλλων επεσήμανε τη σημασία του «Δικτύου Ιαματικών Πηγών» για την προστασία και ανάδειξη των ανεκτίμητων φυσικών πόρων, που βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα, αλλά και για την αξιοποίηση της ιστορικοπολιτιστικής ταυτότητας περιοχών ιστορικά ταυτισμένων με τον ιαματικό τουρισμό. «Με καινοτόμες ιδέες προχωράμε μπροστά για την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των περιοχών μας», τόνισε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά πως η Δημοτική Αρχή και προσωπικά η ίδια, πάντα θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στις συλλογικές προσπάθειες προώθησης του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθούν οι σημαντικές παρουσίες: Του Συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων Αιδηψού με δικό του περίπτερο και την εκπροσώπησή του από την Πρόεδρό του κα. Όλγα Βογιατζή, και του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιδηψού με εκπροσώπησή του από την πρόεδρο του κα. Ελένη Φώτου.

Στην Τουριστική Έκθεση της Ναυπάκτου, που έκλεισε σήμερα τις πύλες της σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, υπήρξαν σημαντικές επαφές και συμφωνίες ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών και ξένων τουριστικών Οργανισμών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου