Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣΑπό το γραφείο της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στο χώρο του ΧΥΤΑ Ιστιαίας, μεταξύ της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ευσταθίου, υπευθύνων του ΧΥΤΑ και εκπροσώπων του ΦοΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας.

Βασικό αντικείμενο αυτής της σύσκεψης ήταν τα τεχνικά κατά πρώτο λόγο και τα οργανωτικά κατά δεύτερο, υφιστάμενα προβλήματα του ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Μεταξύ αυτών:
η δημιουργία χώρου υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών,
η ενεργοποίηση οχημάτων και μηχανημάτων που βρίσκονται σε ακινησία για διάφορες αιτίες,
τα προβλήματα χρήσης του συστήματος πλυσίματος τροχών των εξερχόμενων απορριμματοφόρων,
η αποκατάσταση του δικτύου στραγγιδίων, καθώς επίσης και διάφορα προβλήματα διοικητικής και οργανωτικής φύσεως.

Μετά την καταγραφή όλων των προβλημάτων και των φυσικών φθορών, που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε πρόβλημα ξεχωριστά και δρομολογήθηκαν ενέργειες για την όσο το δυνατόν άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων, αλλά και την βελτίωση της καλής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Μεταξύ των προγραμματισμένων ενεργειών είναι:

η εσπευσμένη κατασκευή ΣΜΑ (σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων) εντός του χώρου του ΧΥΤΑ,
ο προσδιορισμός και η αποκατάσταση ελλείψεων του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού,
η διοχέτευση των επεξεργασμένων υδάτων στον παρακείμενο χείμαρρο και η διαχείριση των στραγγιδίων για τον επερχόμενο χειμώνα,
η επισκευή και η προμήθεια μηχανημάτων πλυσίματος τροχών των εξερχόμενων απορριμματοφόρων,
η οργάνωση του αρχείου, του ιστορικού και του ημερολογίου του ΧΥΤΑ κ.α.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου επιθυμεί να επισημάνει για μία ακόμη φορά, πως εκ των πρωταρχικών στόχων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά της ιδίας, είναι η άψογη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιστιαίας, αφού αυτή σχετίζεται άμεσα με την υγεία των δημοτών μας και του φυσικού περιβάλλοντος της προνομιούχου περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου