Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



Από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων κλ.π. Βόρειας Εύβοιας, λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Κ.Λ.Π. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ: ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ 8
Τ.Κ. 34300, ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ 
ΤΗΛ.: 22260-60500 
FAX: 22260-60500
E-MAIL: evoiaup@gmail.com 

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Λουτρά Αιδηψού, 18/10/2016
Α.Π.: 1016008


Θέμα: Επίσκεψη Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην Βόρεια Εύβοια – Θέματα της περιοχής

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Πρόεδρος κυρία Όλγα Βογιατζή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δυστυχώς δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην επίσκεψή σας στην Βόρεια Εύβοια την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016. Με αφορμή λοιπόν αυτήν την επίσκεψη, σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να σας γνωστοποιήσουμε προβλήματα της περιοχής μας, της Βόρειας Εύβοιας, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε δυνατότητα και ευκαιρία ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος -βασικό οικονομικό παράγοντα της περιοχής- , καθώς επίσης δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων και τον τρόπο διαβίωσής τους. Δυστυχώς οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν όλο και περισσότερο απομονωμένοι από την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και κυρίως όσον αφόρα αναπτυξιακά προγράμματα, και έργα υποδομής.

Ένα πάγιο αίτημα λοιπόν των κατοίκων της περιοχής είναι η βελτίωση του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και η καλύτερη σύνδεσή της με την πρωτεύουσα του νομού, Χαλκίδα. Ένα έργο το οποίο όχι μόνο θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες για τουρισμό στην περιοχή μας, αλλά θα δημιουργήσει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, και θα σώσει ζωές, καθώς δεκάδες άνθρωποι, συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα κάθε χρόνο.

Ως προς την περιοχή της Αιδηψού θα θέλαμε να τονίσουμε πως δίνεται η αίσθηση, και στους επισκέπτες, μιας παραμελημένης περιοχής, η οποία εκτός από το κάλλος του φυσικού τοπίου, και την ύπαρξη των ιαματικών πηγών, πλέον δεν μπορεί να παρουσιάσει μία θετική εικόνα προς τα έξω, ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός στο βαθμό που της αναλογεί. Θα πρέπει λοιπόν ακριβώς για αυτό να δώσουμε έμφαση σε αυτήν την περιοχή συγκεκριμένα, καθώς αποτελεί την κορωνίδα του τουρισμού για την Βόρεια Εύβοια, και μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή δημιουργώντας μία σύγχρονη ευρωπαϊκή λουτρόπολη, η οποία έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε νησί συνδυάζοντας τον θερμαλιστικό με τον εποχιακό και θερινό τουρισμό.

Βασικά θέματα της Αιδηψού είναι το οδικό δίκτυο, οι κεντρικοί οδικοί άξονες από την είσοδο της λουτρόπολης (από την Λίμνη) έως και την παραλία Αγίου Νικολάου, καθώς και οι κακοτεχνίες, η μη ύπαρξη περιφερειακής οδού (με αποτέλεσμα την κυκλοφορική συμφόρηση ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες) και η μη πλήρης σύνδεση όλων των οδών σε όλο το τμήμα της πόλης. Επίσης η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Λουτρών Αιδηψού με σεβασμό στο περιβάλλον, και στην κλασσική-παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, η έλλειψη φωταγώγησης σε μεγάλα και κεντρικά τμήματα της πόλης, σημαντικά προβλήματα με τα απορρίμματα, τον ΒΙΟΚΑ και τον ΧΥΤΑ, που υπολειτουργούν, δημιουργώντας μία αρνητική αίσθηση στους επισκέπτες για την περιοχή, αφού υπάρχουν περιοχές της πόλης που προκαλούν δυσφορία από τις άσχημες οσμές, καθώς και ένα ζήτημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλους τους κατοίκους, μόνιμους και μη. Επίσης σημαντικά θέματα κυρίως για την τουριστική ανάπτυξη αποτελούν Δημοτική Πλαζ και ΕΤΑΔ, καθώς και η αξιοποίηση του «Καζίνο» το οποίο βρίσκεται δίπλα από την Δημ. Πλαζ. Τέλος σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το αποχετευτικό σύστημα το οποίο δεν έχει φτάσει σε όλα τα σημεία της πόλης, αλλά και πολλές κακοτεχνίες του ήδη υπάρχοντος συστήματος με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να βλέπουμε στους δρόμους της πόλης βυτία εν έτη 2016.

Ένα αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής είναι ακόμη η διεξαγωγή δημοτικών συμβουλίων και στα Λουτρά Αιδηψού. Κατά αυτόν τον τρόπο παύει να δίνεται η αίσθηση παραμέλησης της Αιδηψού, σε έναν βαθμό, καθώς επίσης θα είναι και ευκολότερο για τους φορείς της περιοχής να συμμετέχουν σε αυτές ή και να έρχονται σε επαφή, για διεξοδική συζήτηση των ζητημάτων της Αιδηψού, με τους αρμόδιους, την δημοτική αρχή, και την δήμαρχο του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Θεωρούμε πως μία τέτοια απόφαση ανταποκρίνεται στις δημοκρατικές σας αρχές και παρακαλούμε όπως προβείτε σε ανάλογες ενέργειες στα πλαίσια πάντα της θεσμικής νομιμότητας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να ασκήσετε πίεση ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Δημοτική Αρχή Ιστιαίας – Αιδηψού, σε όποια θέματα δεν μπορείτε να δράσετε εσείς άμεσα, ώστε να τα υλοποιήσει η αρμόδια αρχή. Θα θέλαμε επίσης να μας ενημερώσετε ποια θέματα έχετε συμπεριλάβει στην ατζέντα σας σχετικά με την περιοχή της Βορείου Ευβοίας. Ως Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων κλπ Βόρειας Εύβοιας έχουμε προγραμματίσει στην ατζέντα μας να σας συναντήσουμε στο προσεχές μέλλον για μία εκτενή συζήτηση επί όλων των ζητημάτων.

Με εκτίμηση,


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΟΛΓΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου