Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ




Ερώτηση για την κατάργηση της Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας και τις υποβαθμίσεις Αστυνομικών Τμημάτων της Εύβοιας κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας, παράλληλα, άμεσα την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα, προκειμένου να επισημανθούν τα προβλήματα, που θα προκύψουν στην περίπτωση, που καταργηθεί μία νευραλγική και άκρως απαραίτητη Υπηρεσία, όπως είναι το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας και υποβαθμιστούν τα Αστυνομικά Τμήματα Νέας Αρτάκης και Αιδηψού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Κεδίκογλου αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του «η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού θα στερήσει από το Δήμο, αλλά και από τη Βόρεια Εύβοια γενικότερα την προοπτική οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, καθώς θα ακυρωθούν στην πράξη οι προσπάθειες να γίνει το Λιμάνι της Αιδηψού Πύλη Εισόδου της Ζώνης Σένγκεν, για να προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, αφού με την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος είναι αμφίβολο, αν οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων θα δεχτούν να αποβιβάσουν χιλιάδες τουρίστες. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι «επενδύει» στον τουρισμό.
Παράλληλα, σε αυτό το πρόβλημα προστίθεται και το γεγονός, ότι αρκετές περιοχές του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού είναι απομονωμένες, ενώ δεν ελήφθη υπ’ όψη η πληθυσμιακή αναλογία για τη μη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με 23.000 κατοίκους είναι υπερδιπλάσιος των καλλικρατικών Δήμων σε άλλους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας, που έχουν κατά μέσο όρο 10.000 κατοίκους».

Άραγε θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του κου Κεδίκογλου ώστε να αποτραπεί η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού και η ενδεχόμενη μελλοντική κατάργησή του;

Διαβάστε ολόκληρο το ερώτημα του κου Κεδίκογλου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Ο κεδικογλου ας δει που εχει γινει μπουρδελο η Αιδηψος και ας πληρωσει επιτελους και ενα εισιτηριο με το φερυ μποτ.Γιατι δεν παει απο Χαλκιδα? Να δει τα χαλια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή