Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστιαία, 3/8/2016

Δήλωση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Την Δευτέρα, 1/8/2016, καλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο για να προσέλθει η Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι και να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες σχετικά με την 158/Α/2016 Έκθεση Επιθεώρησης-Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.


Ήλθαμε αντιμέτωποι με την πλήρη απαξίωση θεσμών και προσώπων από την πλευρά της
Δημάρχου και των συνεργατών της. Το θράσος της Δημάρχου ήταν τέτοιο ώστε να είναι παρούσα στο δημαρχιακό μέγαρο και εντελώς αναιτιολόγητα να μην προσέλθει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Νομίζει η κυρία Ευσταθίου, ότι με το να κρύβει τα θέματα κάτω από το χαλί δεν θα λογοδοτήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα λογοδοτήσει στις ποινικές αρχές και στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.

Εξ’ ίσου απαξιωτική ήταν και η στάση των συμβούλων της παράταξης της κας Ευσταθίου (δεν προσήλθε κανείς, εξαιρουμένου του κου Δημόπουλου), της κας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη και των αρμοδίων δημοτικών υπαλλήλων.

Η απουσία τους δείχνει μόνο ένα πράγμα: αυτοί που δεν έπραξαν το καθήκον τους (να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο) έκαναν την επιλογή τους. Προτιμούν να χαρακτηριστούν αυτοβούλως συμμέτοχοι, συνεργοί ή και συναυτουργοί και δράστες, πράξεων ποινικά κολάσιμων σε βαθμό κακουργήματος.

Εμείς, οι Δημοτικοί σύμβουλοι που προκαλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράφουμε την παρούσα, θα αντισταθούμε στην «ομερτά» που προσπαθεί να επιβάλλει η κα Ευσταθίου και οι συνεργοί της.

Να γίνει γνωστό στους πολίτες του Δήμου και στις αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο ότι εμείς θα είμαστε σε όλες τις διαδικασίες παρόντες, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Δήμου.

Καλούμε τις αρχές στην άμεση και κατά προτεραιότητα διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών.

Οι υπογράφοντες:

Ουρανία Παπανδρέου, Αναστασία Φουρνάρη, Ηλίας Πετσής, Σωτήριος Πανουργιάς, Σπυρίδων Σταματίου, Στέργιος Βενετής, Μαρία Μακρή, Βασίλειος Δημόπουλος, Εμμανουήλ Χριστοφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου