Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ



Η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας έχει οριοθετηθεί - ελεγχθεί, καθώς δεν υπήρξαν ενεργά μέτωπα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν.

Στον τόπο της πυρκαγιάς, παραμένει και θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα, το σύνολο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων (60 πυροσβεστικά οχήματα και 300 πυροσβέστες) για την πλήρη κατάσβεσή της.

Στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν, από την πρώτη στιγμή, συνολικά 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα ένα συντονιστικό), καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Δασαρχείο Λίμνης και πολλοί εθελοντές.

Τέλος, στα πλαίσια της στρατηγικής για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς διανοίχθηκαν με τη συνδρομή των προαναφερόμενων δασικών υπηρεσιών, σε καίρια σημεία, αντιπυρικές ζώνες ώστε να διασφαλιστεί η μη επέκτασή της στα παρακείμενα συμπαγή δάση.


Τελευταία ενημέρωση 02.08.2016, 19:27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου