Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ



Έντονη είναι η αντίδραση των πολιτών της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής για την επικείμενη υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού σε Αστυνομικό Σταθμό με σκοπό την μελλοντική κατάργησή του.

Όπως μπορείτε να δείτε στη σελίδα 44 του παρακάτω Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο  «Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το προσεχές διάστημα, το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού υποβαθμίζεται σε Αστυνομικό Σταθμό που σημαίνει ότι τα γραφεία του Σταθμού της Αιδηψού θα στελεχώνονται με μόλις 5 υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρμοδιότητα των υπαλλήλων ενός Αστυνομικού Σταθμού είναι μόνο η καταγραφή-διατήρηση αρχείου και τίποτα παραπάνω. Με άλλα λόγια, η αστυνόμευση και η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών θα είναι τουλάχιστον ελλιπή.

Στην περίπτωση αποδυνάμωσης και μετέπειτα κατάργησης του ΑΤ Αιδηψού, η λουτρόπολη και η ευρύτερη περιοχή -από τη Λιχάδα μέχρι και τα Ήλια- που αποτελούν κινητήριο μοχλό της οικονομίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, καθώς προσελκύουν επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες όσον αφορά στη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, τα Αστυνομικά Τμήματα της Λίμνης και του Μαντουδίου καθώς και της Κύμης και του Αλιβερίου που εδρεύουν σε έναν κοινό Δήμο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των ΑΤ Ιστιαίας και Αιδηψού, παραμένουν ως έχουν παρά τον αρχικό διαφορετικό σχεδιασμό.

Είναι προφανές ότι στους Δήμους αυτούς υπήρξε η ανάλογη κινητοποίηση που είχε σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί η υποβίβαση των Αστυνομικών Τμημάτων αυτών.
Μήπως πρέπει να κινητοποιηθούμε και εμείς -πολίτες, επιχειρήσεις, σύλλογοι, Δήμαρχος, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειάρχης- προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση και μελλοντική κατάργηση του ΑΤ Αιδηψού για το καλό όλων μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου