Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΜΑ»Παραδοσιακές φορεσιές συνυφασμένες με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας θα φιλοξενούνται έως και σήμερα Τετάρτη, 10 Αυγούστου, στο ΚΥΜΑ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν συνολικά 8 παραδοσιακές φορεσιές χρονολογημένες από το 1890 έως το 1930.
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αποτελείται από 2 παραδοσιακές φορεσιές Αιδηψού, 2 παραδοσιακές φορεσιές Ιστιαίας και 4 Κύμης, εκ των οποίων μία νυφική, δύο γιορτινές και μία καθημερινή φορεσιά.

Από τα εκθέματα ξεχωρίσαμε την ατλαζένια, φούξια ποδιά Αιδηψού, η οποία έχει φυτικό διάκοσμο με λουλούδια και πουλιά. Όπως μας ανέφερε η κ. Ντέλιου, οι ποδιές αυτού του είδους θεωρούνται ιδιαίτερα σπάνιες καθώς το ατλάζι, ένα είδος μεταξιού, είναι ευαίσθητο υλικό, φθείρεται εύκολα στο χρόνο και δυστυχώς οι περισσότερες ποδιές αυτού του είδους έχουν καταστραφεί.

Κατά την επίσκεψή σας στο ανανεωμένο ΚΥΜΑ, μην ξεχάσετε να αναζητήσετε το βιβλίο της κ. Ασημίνας Ντέλιου με τίτλο «Παραδοσιακές Ελληνικές Φορεσιές Βόρεια Εύβοια» στο οποίο θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου