Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΣ



Σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων και διαξιφισμών μεταξύ Δημάρχου και εκπροσώπων της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε. συζητήθηκε το θέμα της προ ημερησίας διάταξης που έθεσε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κα Παπανδρέου Ουρανία.
Η κα Παπανδρέου στο λόγο της, προ ημερησίας διάταξης, ζήτησε το θέμα Αναπτυξιακή Αιδηψού Α.Ε., Ε.Τ.Α.Δ και Δήμος να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δ. Σ. προκειμένου να ενημερωθεί εφ' όλης της ύλης το Σώμα.

Έπειτα, το λόγο πήρε η κα Ευσταθίου, η οποία τόνισε πως για να συζητηθεί το θέμα της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε. θα πρέπει να υπάρχει φάκελος, όπως υπάρχει για όλα τα θέματα, με καταστατικό, μέλη, οικονομικά στοιχεία και συγκεκριμένες προτάσεις.

Επίσης, η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε Δελτίο Τύπου της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε. (δείτε εδώ) διαβάζοντας:



Σήμερα στις 12.07.2016 η «Αναπτυξιακή Αιδηψού Α.Ε.» είχε προγραμματισμένες δύο συναντήσεις. Μία στις 12:00 το μεσημέρι στην ΕΤΑΔ ΑΕ και μία στις 20:00 στα Λουτρά Αιδηψού με τη Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της «ΠΛΑΖ ΕΤΑΔ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ».

Για το συγκεκριμένο απόσπασμα του Δελτίου Τύπου η κα Ευσταθίου ανέφερε ότι η γραμματέας της δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον, ανωνύμως, ο οποίος ζήτησε ένα αόριστο ραντεβού της Δημάρχου με την Αναπτυξιακή Αιδηψού Α.Ε. και δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως πρέπει να υφίστανται συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση σε ένα ραντεβού διότι διαφορετικά θα υπάρξουν ευθύνες.

Κατόπιν, η κυρία Ευσταθίου συνέχισε διαβάζοντας ένα ακόμα σημείο του Δελτίου Τύπου:

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου και Προέδρου της ΕΤΑΔ, κ. Γ. Τερζάκη, παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Πρατσόλη και κ. Γ. Ακριώτη με τους εκπροσώπους και τη νομική σύμβουλο της εταιρείας.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και εποικοδομητική.

Συμπερασματικά αναφέρουμε:

Η ΕΤΑΔ πρότεινε ως καλύτερη λύση για την αξιοποίηση της ΠΛΑΖ και την ανάπτυξη της περιοχής, τη συνεργασία του ΔΗΜΟΥ και της «Αναπτυξιακής».


Εδώ, η Δήμαρχος απευθύνθηκε στους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε. ρωτώντας τους εάν έχουν κάτι εγγράφως που δεν έχει εκείνη. Σε εκείνο το σημείο, παρενέβει ο κ. Κοκκαλιάρης Άκης και απάντησε ότι την ίδια πρόταση δέχτηκε και εκείνη στο ραντεβού που είχε με την Ε.Τ.Α.Δ στις 12.07.2015 πριν από εκείνο της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε.

Τέλος, η κα Ευσταθίου, όσον αφορά στην μονομερή ακύρωση του προγραμματισμένου ραντεβού, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Αναπτυξιακής Αιδηψού Α.Ε., δήλωσε ότι είχε ενημερώσει συγκεκριμένο εκπρόσωπο της εν λόγω εταιρείας για την ακύρωση του ραντεβού καθώς βρισκόταν ακόμα στην Αθήνα.

Και πάλι τοποθετήθηκε ο κος Κοκκαλιάρης λέγοντας ότι είχε ήδη επιστρέψει από την Αθήνα και δεν θέλησε να συναντηθεί με τα μέλη της Αναπτυξιακής.

Τελικά το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί Δήμος και Αναπτυξιακή Αιδηψού δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να έρθουν σε συνεννόηση προς όφελος της Αιδηψού και κατά συνέπεια όλων μας; Μήπως υπάρχουν άλλα συμφέροντα τα οποία δεν επιθυμούν και δεν επιτρέπουν αυτή τη συνεργασία; Επίσης, γιατί 
κατά τη χθεσινή συνάντηση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αιδηψού δεν πήραν θέση όσον αφορά στα συμφέροντα της πόλης τους;

Ευελπιστούμε να δοθούν οι σχετικές απαντήσεις και να επιτευχθεί η συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία λαϊκής βάσης Αναπτυξιακή Αιδηψού Α.Ε. στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

1 σχόλιο:

  1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν άλλα συμφέροντα που δεν επιτρέπουν αυτή τη συνεργασία. Διαφορετικά Δήμος και Αναπτυξιακή θα είχαν συγκροτήσει κοινό μέτωπο προς το ΕΤΑΔ και θα είχαν ενδεχομένως και καλύτερη αντιμετώπιση/αποτέλεσμα. Έτσι όπως εμφανίζονται μέχρι στιγμής, δηλαδή να μη μπορούν να έλθουν σε συνεννόηση προς όφελος της Αιδηψού, θα έχει ως αποτέλεσμα την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΕΤΑΔ (είναι θέμα χρόνου) όπου τότε θα οφεληθή κάποιος τρίτος ξένος πλειοδότης. Νομίζω ότι μετά τις δύο συναντήσεις την περασμένη Τετάρτη, αυτή ήταν η παραίνεση του προέδρου του ΕΤΑΔ προς το Δήμο και προς την Αναπτυξιακή. Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική προ όφελος της Αιδηψού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή