Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ «ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ;
Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων».

Το σύμφωνο, που από την πλευρά της Περιφέρειας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, προβλέπει την αξιοποίηση του φυσικού κάλους που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media).

Η συμφωνία προβλέπει:
  • Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών.
  • Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία.
  • Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.
  • Προώθηση της εικόνας της Στερεάς Ελλάδος.
  • Υποστήριξη της ανάπτυξης και λειτουργίας τοπικού Film Office για την κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη διερευνάται η υλοποίηση μιας μεγάλης Γερμανικής παραγωγής στην Εύβοια. Οι πρώτες επισκέψεις για την επιλογή των σημείων των γυρισμάτων έχουν ήδη γίνει, ενώ διενεργείται και μία σειρά επαφών με τους υπευθύνους.

Για την συμφωνία ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Είναι άλλη μία κίνηση που κάνουμε για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μία συμφωνία με δύο στόχους: Να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τις σπάνιες ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας και να προσελκύσουμε επενδύσεις από την οπτικοακουστική βιομηχανία. Προσφέρουμε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό αλλά και την υποδομή υποστήριξης μεγάλων παραγωγών. Πάμε για γυρίσματα».

Από την πλευρά του ο κ. Κοντζιάς ανέφερε: «CENTRAL GREECE FILM OFFICE. Η περιφέρεια μας γίνεται η πρώτη "film friendly" περιφέρεια της χώρας με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το "Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οπτικοακουστικών Μέσων". Αντικείμενο της συμφωνίας η ανάδειξη της συμβολής της δημιουργικής βιομηχανίας εν γένει και ειδικότερα του οπτικοακουστικού τομέα στην οικονομία, με στόχο τη διευκόλυνση της προσέλκυσης και εκτέλεσης κινηματογραφικών, τηλεοπτικών, διαφημιστικών παραγωγών κ.α. στη Στερεά Ελλάδα. Φιλοδοξία μας να γίνει η περιφέρεια μας πιλότος δράσεων προς την ίδια κατεύθυνση για τη χώρα μας. Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας... αλλάζουμε την καρδιά τηs Ελλάδας».

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του EdipsosPost, ο γνωστός Έλληνας παραγωγός κ. Κώστας Λαμπρόπουλος έχει ήδη επισκεφθεί την Αιδηψό για λογαριασμό άλλων και δεν αποκλείεται σκηνές από την ταινία να γυριστούν στην πόλη μας!! Την ταινία αναμένεται να σκηνοθετήσει ο γερμανός σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών Φατίχ Ακίν (2004 Χρυσή Άρκτο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου για την ταινία Μαζί ποτέ, 2007 Οικουμενικό Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Auf der anderen Seite, 2007 Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Auf der anderen Seite) και μία από τις πρωταγωνίστριες λέγεται ότι θα είναι η ηθοποιός Melany Bennett.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου