Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ



Σημείο συνάντησης διαφόρων πολιτισμών θα είναι έως την Κυριακή, 10 Ιουλίου, το λιμάνι της Αιδηψού στα πλαίσια του 3ου διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αιδηψού που συνδιοργανώνουν η Thavos Festivals και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λ. Αιδηψού.

Χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές φορεσιές και ιδιαίτερη κουλτούρα παρουσιάζουν στο κοινό χορούς από την Κεντρική Ασία (Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν), τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και, φυσικά, την Ελλάδα συνθέτοντας ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μωσαϊκό.

Στο 3ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αιδηψού συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα

Μουσικός Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Αιδηψού

Χορευτικός Σύλλογος Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας

Folk School BoJana, Σόφια - Βουλγαρία

Ilianche, Σόφια - Βουλγαρία

Orzu Arts - Central Asian Theatre Group, Λονδίνο - Ηνωμένο Βασίλειο

Gypsy Dance UK, Λονδίνο - Ηνωμένο Βασίλειο

Αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στους μικρούς χορευτές από τη Σόφια της Βουλγαρίας, οι οποίοι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, θα σας καταπλήξουν με τις χορευτικές τους ικανότητες και τις θεαματικές χορογραφίες.


Tέλος, να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ Αιδηψού έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα μιας και καθ' όλη τη διάρκεια του χορωδιακού και χορευτικού φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται χρήματα και τρόφιμα στον «κουμπαρά της αγάπης», τα οποία στο τέλος του φεστιβάλ θα δοθούν στις 3 ενορίες της Αιδηψού και στη συνέχεια θα μοιραστούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

















 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου