Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Από το γραφείο της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, ως εκπρόσωπος του Δήμου, ευχαριστεί τους δύο Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, κ.κ. Γεώργιο Ακριώτη και Αναστάσιο Πρατσόλη, τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς και τους επικεφαλής των συνδυασμών «Νέα Πορεία» κ. Ηλία Πετσή και «ο Δήμος είσαι Εσύ» κ. Νατάσα Φουρνάρη για την ουσιαστική και εποικοδομητική συμμετοχή τους στην σύσκεψη, που έλαβε χώρα στο Δήμο την παρελθούσα Παρασκευή (24/6/2016).
Η σύσκεψη διεξήχθη χωρίς την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, προκειμένου να εξετασθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα χωρίς χρονοτριβή και ενδεχόμενη δημιουργία συνθηκών αποσυντονισμού.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Η καλή λειτουργία του Κ.Υ. Ιστιαίας. Η Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, όπως η παραχώρηση των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και το αγροτικό ιατρείο των Ωρεών.


2. Το Ειδικό Σχολείο Καμαρίων. Η Δήμαρχος επίσης ενημέρωσε για τις ενέργειες του Δήμου (εργασίες που ζητήθηκαν) και την αναμονή από την κυβέρνηση έκδοσης ΦΕΚ για την ίδρυση. Επίσης αναφέρθηκε σε εργασίες αποκατάστασης φθορών και σε άλλα σχολεία του Δήμου.

3. ΖΟΕ. Η δήμαρχος ενημέρωσε πως έπειτα από επαφές με το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Δήμος προχωρά σε μελέτη επανακαθορισμού των ζωνών και των χρήσεων για την αξιοποίηση της περιοχής.

4. Γήπεδα. Με τα νέα δεδομένα (άνοδος της Α.Ε. Ιστιαίας στη Γ εθνική και άνοδο τριών ομάδων στην Α ερασιτεχνική) η ανάγκη δημιουργίας γηπέδων γίνεται επιτακτική. Ο Δήμος έχει καταθέσει σχετική μελέτη για κατασκευή γηπέδου.

5. ΧΥΤΑ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του ΧΥΤΑ Ιστιαίας (υπερχείλιση στραγγισμάτων που καταλήγουν στην Παναγία Ντινιούς και παρακείμενες καλλιέργειες). Συζήτηση έγινε και για το ΦΟΔΣΑ Α.Ε.

6. ΕΤΑΔ. Η Δήμαρχος ζήτησε την αξιοποίηση των υποδομών (κτιρίων, ιδιοκτησιών) που ανήκουν στην ΕΤΑΔ και βρίσκονται στην Αιδηψό (τρία κτίρια στην Λουτρόπολη). Ο Δήμος έχει δρομολογήσει μελέτες για την αποκατάσταση του κτιρίου «Κασταλία», την δημιουργία πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου και εγκαίνια κτιρίου ΚΑΠΗ.

7. Κτίριο Βλαχοθανάση. Ενημέρωση για ενέργειες που έχουν γίνει για την επίσπευση αποκατάστασης στέγης.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ενώ οι δύο βουλευτές έδωσαν υπόσχεση για άμεση ανταπόκριση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου